TSK Açıkladı! 15 Hedef İmha Edildi…

TSK Açıkladı! 15 Hedef İmha Edildi…

Son dakika haberi! Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu 15 hedefin imha edildiğini duyurdu.

ABONE OL
Ocak 6, 2024 23:03
TSK Açıkladı! 15 Hedef İmha Edildi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlediği hava harekatında terör örgütüne ait 15 hedef imha edildi, aralarında üst düzey sorumluların da bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK’lı ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirilerek, Irak’ın kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda, Irak’ın kuzeyinde bulunan Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflere bugün saat 17.30’da hava harekatları düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, “İcra edilen hava harekatlarıyla bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 15 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.