Tatil Planınız İçin Masal Gibi Rota : Kızkumu

Tatil Planınız İçin Masal Gibi Rota : Kızkumu

Marmaris’e bağlı plajlardan birisi olduğu halde sergilediği zengin kimlikle ayrı bir marka haline gelen Kızkumu, pek çok konaklama alternatifi arasından zengin seçim imkanı sunuyor.

ABONE OL
Şubat 3, 2024 20:49
Tatil Planınız İçin Masal Gibi Rota : Kızkumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaliteli hizmeti, samimi atmosferi ve romantik ambiyanslarıyla beğeni kazanan Kızkumu otelleri, Kızkumu Plajı’na en yakın otel seçenekleri olarak öne çıkıyor. Aşkları, aile bağlarını, dahası duyguları beslediğine inanılan ünlü plajın yanı başında yer alma fırsatı sunan otelleri, ağırlıklı olarak doğa temalı fakat zengin olanaklı otantik konsept seçeneklerinden oluşuyor.

Hisarönü-Orhaniye-Selimiye sapağında, Selimiye Köyü yolu üzerinde, Orhaniye beldesinde yer alan ve Orhaniye Kızkumu Plajı olarak adlandırılan plaja, Orhaniye otelleri seçeneği ile de bir hayli yakın olabilmek mümkün. Burada sizi bekleyen seçenekler; bungalov otel, butik otel, hotel, motel, apart otel ve pansiyon alternatiflerinden oluşuyor. Kızkumu’na sahip olmakla muhteşem bir popülariteye erişen beldede ayrıca çocuk girişinin yasak olduğu özel balayı oteli konseptlerine de erişebilirsiniz. Öte yandan her ne kadar turizm değeri açısından ayrı ayrı anılıyor olsalar da Kızkumu, Hisarönü Körfezi’nin içinde yer alıyor. Hisarönü muhitinde yer alan sayısız otel seçeneğini değerlendirmek konaklamak, Kızkumu Plajı ve kıyı olanaklarına çok yakın mesafede olabilmenin yanı sıra çok daha zengin bir konaklama yelpazesini beraberinde getiriyor.

Kızkumu ve Orhaniye otellerinden farklı olarak lüks otel ve resort otel seçeneklerine de erişebileceğiniz körfezde yer alan bütçe dostu otel seçenekleri de bir hayli zengin bir çeşitlilik sergiliyor. Kızkumu’na yakın olabilmenin bir diğer yolunu ise aynı güzergahta yer alan Bozburun Yarımadası’nda hizmet sunan sıcacık Bozburun otelleri oluşturuyor. Selimiye otellerini de içine alan yarımada, el değmemiş bakir güzelliğine eşlik eden seçkin otelleri sayesinde Kızkumu atmosferine en uyumlu tabiat alanı olarak görülüyor. Öte yandan ünlü plaja hem yakın olup hem tepeden seyir imkanına erişmek isteyen tatil severlerin tercihini, popüler koyları ve tepeleriyle ünlü Armutalan oluşturuyor. Kızkumu’na 20 dakika mesafede yer alan beldede erişebileceğiniz Armutalan otelleri arasında öne çıkan seçenekler, ağırlıklı olarak orta düzey ve bütçe dostu otel seçeneklerinden oluşuyor. Çok daha fazla otel alternatifine erişirken aynı zamanda Kızkumu, modern olanaklar ve ulaşım kanallarında yakın olabilenin yolu ise Marmaris belde merkezinde yer alan otellerde konaklamaktan geçiyor.

Kızkumu’nda Neler Yapılır?

Dolu dolu bir tatil olanağı sunan Kızkumu Plajı, denizin içinde sunduğu huzurlu dünyasıyla diğer Marmaris plajlarından ayrılarak özgün atmosferini oluşturuyor. Öte yandan sanki dünyadan çekip alan bakir güzelliğine rağmen sunmayı başardığı modern olanakları ve aktivite imkanlarıyla popüler plaj alternatifleri arasına dahil oluyor. Plajın en popüler aktivitesi olarak, denizinin üstünde yer alan kızıl patika yolu, tarihi Prenses Heykeli, tam karşısında duran Kızkumu Adası ve adada yer alan tarihi kaleyi gezmek oluşturuyor. Biraz da karaya ayak basmak isteyenleri karşılayan Kızkumu Plajı, tüm yılın yorgunluğundan bir çırpıda arınmanızı sağlayan güzelliğiyle büyülüyor. Ayrıca Kızkumu Plajı’na yakın konumda bulunan diğer Orhaniye plajlarında da deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfine doyasıya varabilir; çam ağaçlarının oluşturduğu tertemiz atmosferinde tazelendiğinizi hissedebilirsiniz.

Sosyal olanaklarla dolu Kızkumu’nda ayrıca bir de spor kulübü bulunuyor. Plajın ılıktan serine çalan sularında dahil olabileceğiniz popüler spor aktiviteleri arasında ise jet ski ve muz turları öne çıkıyor. Kızkumu’nda dendiğinde akla ilk olarak gelen bir diğer aktivite olan dalış sporunda, sizi denizinin altında kocaman ve doğal bir akvaryum sunan Baca Mağarası bekliyor. Tarihin, denizin ve yeşilin birbirine kavuştuğu muhteşem bir tabiatın içinde yer alan kızıl plajında güneşlenirken keyifli vakit geçirebileceğiniz plaj mekanları, menüleri ile konuklarının gönlünü çelmeyi başarıyor. Plajda eğlence kültürüne yönelik olarak hizmet sunan mekanlar bulunmazken; plaj kıyısında yer alan oteller bünyesinde çeşitli eğlence olanaklarına erişebilirsiniz. Üstelik konaklamak için Hisarönü’nü tercih etmek, aynı zamanda Kızkumu-Hisarönü arasında düzenlenen safari turlarına katılabilmek anlamına geliyor. Kızkumu Plajı’ndan kalkan tekne turlarıyla Kleopatra Adası’nın altın sarısı kumlarıyla buluşmak ve Loryma Antik Kenti’ni ziyaret etmek mümkün. Ayrıca herşey dahil Ege adaları turu olarak nam salan, Hisarönü turları olarak bilinen, eğlence dolu mavi yolculuk turlarının kalkış noktasını da yine Kızkumu oluşturuyor.

Selimiye’nin masalsı güzelliklerle dolu bakir dokusu; deniz, tarih ve eğlence kadar doğal güzelliklere de meraklı olanları Selimiye lokasyonuna hareket etmeye ikna ediyor. Dağları, yaylaları, nehirleri ve ovalarıyla ünlü Armutalan’da piknik yapmak, trekking ve rafting turlarına katılmak, pek çok tatil severin vazgeçilmez Kızkumu aktiviteleri arasında geliyor. Çok daha renkli eğlence olanaklarına ve alışveriş deneyimlerine erişmek, yalnızca 25 dakika mesafede yer alan Marmaris ilçe merkezine gitmekle mümkün oluyor. Kızkumu’na gelmişken bol bol fotoğraf çekmek ve alabildiğine uzanan ormanlarında doğal ot ve meyvelerden toplamaksa ölümsüz hatıralar listenizde ilk sıraları hak eden aktiviteler olarak öne çıkıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.