AKP Adayı Murat Kurum’dan Kira Vaadi

AKP Adayı Murat Kurum’dan Kira Vaadi

ABONE OL
Ocak 26, 2024 06:40
AKP Adayı Murat Kurum’dan Kira Vaadi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu Toplantısı’nda kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Proje kapsamında öne çıkan unsurlardan biri, kirada oturan vatandaşlar için hayata geçirilecek olan özel bir kentsel dönüşüm girişimi oldu. Kurum, bu çerçevede 100 bin konut inşa ederek, ihtiyaç sahiplerine uygun fiyatlarla kiralama sözü verdi. Bu konutlar, planlanan uygulamadan 39 ilçenin faydalanacağı bir şekilde tasarlanacak ve kesinlikle satışa çıkarılmayacak.

Aday, bu konut projelerinin hayata geçirilmesinin hedefinin, kira artışlarını durdurmak ve vatandaşlara ekonomik destek sağlamak olduğunu vurguladı. Toplantıda ayrıca, deprem gibi afetlere karşı alınacak önlemlere dair detaylı bir strateji de paylaşıldı. İstanbul’un her sokağı ve binasının görebileceği dijital ikiz bir sistem oluşturacaklarını belirten Kurum, 39 ilçede bulunan toplanma alanlarını afete hazır hale getireceklerini söyledi. Bu alanlarda 2 milyon kişiye hizmet vereceklerini ifade eden aday, Atatürk Havalimanı’na afet yönetim merkezi kuracaklarını ve İstanbul’a 6 yeni lojistik destek merkezi ile 2 acil durum hastanesi ekleyeceklerini açıkladı.

Tüm bu adımların, şehrin afetlere karşı direncini artırma ve acil durum müdahale kapasitesini güçlendirme amacını taşıdığı belirtildi. Murat Kurum’un sunumu, İstanbul’un çeşitli alanlarda karşılaştığı sorunlara kapsamlı çözümler sunmayı hedefleyen bir seçim programı olarak dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.