DOLAR 32,3462 0.27%
EURO 35,1450 0.01%
ALTIN 2.312,381,54
BITCOIN 22908352,70%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan oldu! Fatih Karahan kimdir?
  • TR Haber
  • Ekonomi
  • Yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan oldu! Fatih Karahan kimdir?

Yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan oldu! Fatih Karahan kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan'dan boşalan koltuğa 3 Şubat 2024 tarihli resmi gazete kararına göre Fatih Karahan atandı!

ABONE OL
Şubat 2, 2024 21:29
Yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan oldu! Fatih Karahan kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığın’da bayram değişimi yaşandı. 2 Şubat Cuma günü akşam saatlerinde eski TCMB Başkanı Hafize Gaye Erken, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla görevden affını istediğini duyurdu!

Olayın ardından 3 Şubat 2024 tarihli resmi gazetede yeni atama belli oldu. Yayımlanan karara göre yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan oldu! Fatih Karahan, Gaye Erkan’ın başkan yardımcılığını yapıyordu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden affını istedi. Erkan’ın istifasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla duyuruldu. Fatih Karahan, Hafize Gaye Erkan döneminde Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteydi.

Yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan Kimdir ?

1982 yılında Eskişehir’de doğan Fatih Karahan, Boğaziçi Üniversitesi’nden 2006 yılında Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. Daha sonra, 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar söz konusu kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da çalıştı. 2022 yılında Amazon’da kıdemli ekonomist olarak göreve başlayan Karahan, Kasım 2022’de aynı şirkette Başekonomist olarak atandı.

28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanarak görevine başlayan Karahan, Hafize Gaye Erkan’dan görevi devralarak 3 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.